czwartek, 26 marca 2015

Konkurs :) Esencje do sosów Knorr


Witajcie :)
Dziś mamy dla Was notkę specjalną. W grudniu 2014 na rynku pojawiła się nowość firmy Knorr - Esencje do sosów, dedykowane dla osób gotujących od podstaw. Pomagają one przygotować pyszne, gęste i aromatyczne sosy.
W ramach kolejnej współpracy z firmą Knorr (o wcześniejszych możecie przeczytać tu i klik), dostałyśmy super paczkę niespodziankę, której zawartość możecie zobaczyć na pierwszym zdjęciu.
 

Jednocześnie mamy dla Was konkurs, w którym możecie wygrać zestawy Esencji do sosów Knorra. Zasady są proste - polubcie nasz profil na fb, o ile jeszcze tego nie zrobiliście, napiszcie w komentarzu pod notką, lub pod wpisem na naszym profilu na fb, jakie są Wasze ulubione dania wytrawne, których nie wyobrażacie sobie bez dodatku pysznego sosu. Pośród nadesłanych odpowiedzi wybierzemy 10, które według nas zostały najciekawiej przedstawione. Na Wasze odpowiedzi czekamy do niedzieli. W poniedziałek podamy na blogu listę osób, które wygrały taki o to zestaw esencji do sosów Knorr wraz z książeczką z przepisami.


Sponsorem nagród jest firma Knorr.
Zwycięzców poprosimy o szybkie podanie adresu na naszego maila lub w wiadomości prywatnej na fb, tak by udało się Wam wysłać paczki jeszcze przed Świętami :)
Zatem powodzenia!:)

11 komentarzy:

  1. Jak dla mnie Knorr jest samą chemią i nikt mi kitów wciskać nie będzie że to naturalna esencja.
    Syf z glutamianem sodu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nie wyobrażam sobie Placka po Zbójnicku bez dobrego sosu grzybowego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czejść Dziewczyny, a więc tak:  
    - placki ziemniaczane MUSZĄ być totalnie skąpane w sosie, najbardziej cieknie mi ślinka na myśl o sosie gulaszowym lub pieczarkowym.
    - nawet, jeśli na obiad są zwykłe ziemniaki z wody i np. kotlety, z których smażenia sosu nie ma, moim sosem staje się śmietana 12%, którą zalewam ziemniaki, nie może być sucho.  
    - oczywiście każdego rodzaju makaronu. Może to o nie po bożemu, bo ponoć ma być mało sosu, który powinien być przyklejony do makaronu, a mój talerz zazwyczaj wygląda jak zupa.  
    - bitki to smak mojego dzieciństwa, uwielbiałam i wciągałam w ekspresowym tempie.
    - ogólnie uwleibma sosy i podaję je, gdzie tylko mogę, bo nie lubię "suchego" jedzenia. :)


    PS. Moja Mama robi tak pyszne sosy, że łyżką wcinam je z garnka. Ewentualnie kromka chleba służy za sprzęt do wylizo-jedzenia. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. The best ever:
    - Danie bardzo wytrawne i eleganckie, a jednocześnie tak syte i domowe. Poznałam je pracując w eleganckiej restauracji i odtąd na stałe zagościło w mojej kuchni.
    Sposób na sukces : świeże, wysokiej jakości polędwice wieprzowe, kilka plastrów boczku wędzonego do ich owinięcia, grzyby - koniecznie prawdziwki , 100 ml czerwonego wytrawnego wina oraz... esencja do sosu pieczeniowego ciemnego KNORR . Danie podaje na dużym talerzu, ozdobionym niewielką ilością oliwy z oliwek oraz sałatą . Na zakończenie wystarczy niewielka ilość śmietany 18 % do udekorowania, by trafić przez żołądek do serca do największych wymagających smakoszy polskiej kuchni.
    - Jako drugie świetne danie z tą bulionetką uważam roladki z kurczaka ze świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym-cebulowym , oczywiście z esencją do sosu cebulowego KNORR.

    Polecam każdemu, kto lubi wyjątkowe dania w codziennej diecie. Wrażenie na gościach gwarantowane :)

    OdpowiedzUsuń
  5. The best ever:
    - Danie bardzo wytrawne i eleganckie, a jednocześnie tak syte i domowe. Poznałam je pracując w eleganckiej restauracji i odtąd na stałe zagościło w mojej kuchni.
    Sposób na sukces : świeże, wysokiej jakości polędwice wieprzowe, kilka plastrów boczku wędzonego do ich owinięcia, grzyby - koniecznie prawdziwki , 100 ml czerwonego wytrawnego wina oraz... esencja do sosu pieczeniowego ciemnego KNORR . Danie podaje na dużym talerzu, ozdobionym niewielką ilością oliwy z oliwek oraz sałatą . Na zakończenie wystarczy niewielka ilość śmietany 18 % do udekorowania, by trafić przez żołądek do serca do największych wymagających smakoszy polskiej kuchni.
    - Jako drugie świetne danie z tą bulionetką uważam roladki z kurczaka ze świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym-cebulowym , oczywiście z esencją do sosu cebulowego KNORR.

    Polecam każdemu, kto lubi wyjątkowe dania w codziennej diecie. Wrażenie na gościach gwarantowane :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym- duet najpyszniejszy na swiecie:) I szybki w przygotowaniu;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak naprawdę wiele popularnych potraw lubię zarówno z sosem, jak i bez, dlatego odpowiedź na to pytanie nie była łatwa. Przyszło mi do głowy, że bez sosu (choć nie takiego, jaki jest do wygrania) nie wyobrażam sobie... sałatki. Te z sosem śmietanowym lub majonezem goszczą na naszych stołach od lat, ale coraz częściej można spotkać ciekawe połączenia, jak sałatka, którą jadłam niedawno: z kaszy jęczmiennej, warzyw i sosu musztardowo-miodowego - pychota! Odpowiednio dobrany sos pozwala połączyć składniki w ciekawy sposób i stworzyć pyszne kompozycje.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ulubiona potrawa z kuchni francuskiej, która ostatnio króluje w moim menu to przepyszny kurczak w sosie estragonowym :)
    Pozdrawiam,
    Beznozek

    OdpowiedzUsuń
  9. Oczywiście kluski śląskie! Dobry sosik musi być!!!

    OdpowiedzUsuń
  10. placki ziemniaczane :)

    OdpowiedzUsuń
  11. placki ziemniaczane, pampuchy, kluski śląskie :)

    OdpowiedzUsuń

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Zacznij wpisywać i naciśnij enter